Tg-Jiul, în HAOS! Primarul Romanescu – MINCIUNI science fiction despre parcări cu 3 etaje!?

Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, este cel puțin neputincios, în privința parcărilor din oraș și nici nu poate poza în victimă a pesediștilor sau a unor așa zise grupuri de interese pe această temă. Pe Romanescu l-a luat valul minciunilor, în urmă cu un an și jumătate, când a făcut tot posibilul să le rezilieze contractul de concesionare, înainte de termen, oamenilor de afaceri de la Rodna, ca să arate că el poate face parcări supraetajate la Piața Centrală și nu mai poate ieși din vârtejul incompetenței: nici o parcare modernă în Tg-Jiu și fără nici un sistem modern de taxare, după doi ani și jumătate de mandat.

Diversiunea Rodna

În aprilie 2018, primarul Romanescu promisese unui grup de afaceriști că le va face cadou parcarea de la Piața Centrală, după ce o va lua de la firma Rodna SRL cea care avea terenul în concesiune.

Ofensiva primarului în mass-media locale din acea perioadă e de-a dreptul șocantă, scopul fiind acela de a induce opiniei publice ideea că dacă reziliază contractul de concesiune cu firma Rodna SRL, înainte de termen, va construi pe terenul respectiv parcări supraetajate și era pregătit să contracteze un credit pentru acel edificiu măreț.

”Intenția mea, după discuțiile pe care le-am avut cu foarte mulți cetățeni, este de a prelua parcarea de la Rodna și de a o administra prin Direcția de Patrimoniu. E vorba de aproximativ 250 de locuri de parcare pe care, dacă le administrezi corespunzător, poți să rezolvi o parte din problemele legate de parcările din zona centrală. În condițiile în care vom constata că avem nevoie de o parcare supraetajată, și că vom avea nevoie de o astfel de parcare, ne gândim, după primele luni, pentru că trebuie să vedem exact care sunt veniturile obținute din cele două parcări, să luăm un credit și să amenajăm o astfel de parcare”, declara edilul în igj.ro, în data de 17 aprilie 2018.

Proiectul futurist al lui Romanescu nu se oprea la o simplă parcare supraetajată, ci la una cu trei etaje sau chiar două parcări supraetajate la Rodna și Super 2000. ”La Super 2000 avem un proiect și suntem puțin în așteptare. Dacă ni se finanțează acel proiect cu o parcare P+3, atunci nu mai este nevoie să creăm o parcare supraetajată în parcarea de la Rodna. Ambele parcări pot fi puse într-un sistem integrat, adică o parcare supraetajată pe cele două parcări existente, cu posibilitatea creării unui culoar de trecere dinspre Aleea Digului pe sub acea parcare. Este o investiție care, după părerea mea, în 10 ani de zile se poate amortiza”, declara Romanescu. (igj.ro)

Minciuni, în loc de parcări

Până la urmă, municipalitatea a preluat în administrare parcarea din Piața Centrală, la data de 16 decembrie 2018, iar după un an, din proiectul science fiction al primarului Romanescu a rămas doar o mare gogonată.

Singura investiție la cele două parcări de la Piața Centrală a fost o spoială de asfalt care a costat aproximativ 450.000 de lei și decuparea unor trotuare pentru intrarea în paracarea de la Super 2000.

Concluzia este că după un an de la momentul preluării parcării de la Rodna de către municipalitate, în zona centrală e haos. Și asta tocmai din cauza faptului că mințile luminate din jurul lui Romanescu au gândit intrarea în parcarea de la Super 2000, fără nici o logică, la zece metri distanță față de intrarea în parcarea de la Rodna, astfel că, traficul în acea zonă e tot timpul supraaglomerat.

Singurul lucru făcut de primarul Romanescu și pe care-l simt toți gorjenii care intră în parcarea de la Piața Centrală este că tariful a fost dublat la 2 lei/oră.

Dupa doi ani și jumătate de mandat primarul Romanescu nu a reușit să construiască nici măcar o parcare modernă în zona centrală a orașului. În schimb, edilul a făcut tot posibilul să creeze locuri de parcare, decupând trotuarele, în zona centrului comercial ”Mondial”, deținut de omul de afaceri Mihai Zidărescu, cel care a recunoscut, public, că l-a ajutat pe Romanescu în campania electorală.

Involuția – normalitate pentru Romanescu

La începutul lunii februarie 2019, Marian Rotaru a fost mutat din postul de director al Direcției Publice de Patrimoniu, în cel de adjunct al Direcției de Protecție Socială, chipurile pentru a nu influența cercetare administrativă aflată în desfășurare de câteva luni. O lună mai târziu, în martie 2019, Rotaru e demis de la șefia DPP, în urma evaluării activității, primarul Romanescu acordânsu-i calificativul ”nesatisfăcător”. Printre altele, lui Rotaru i s-a reproșat și faptul că nu a reușit să introducă taxarea prin SMS a locurilor de parcare în Tg-Jiu.

După aproape zece luni de la demiterea lui Rotaru și înlocuirea sa cu Carmen Marian Tătaru, a cărei soție deține funcția de director al Curții de Conturi Gorj, lucrurile nu s-au schimbat absolut deloc.

În Tg-Jiu nicio parcare publică nu are un sistem de taxare modern, însă pe primarul Romanescu nu-l deranjează involuția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *